Hoe vind je jouw huis in een overspannen markt?

Het is op dit moment erg druk op de woningmarkt. Er zijn meer woningzoekenden dan beschikbare huizen en dit zorgt voor een overspannen huizenmarkt. De verwachting is wel dat de huizenprijzen weer gaan stijgen, maar wanneer dit gebeurt is onzeker. Als woningzoekende is het lastig, maar niet onmogelijk om een droomwoning te bemachtigen. Wij geven jou graag een paar tips zodat je ook in deze overspannen woningmarkt jouw droomwoning vindt.

Tip 1. Maak een duidelijk en realistisch wensenlijstje

Je wilt graag een jaren ‘30 woning met tuin op het zuiden, 4 slaapkamers, een ruime lichte woonkamer met moderne keuken, in de hipste en kindvriendelijkste wijk midden in het centrum. En dit alles voor een budget van € 350.000,-
Leuk, maar niet altijd even realistisch. Vaak hebben mensen een enorme wensenlijst zonder dat ze zich verdiepen in de huidige huizenmarkt. Past jouw wensenlijstje bij jouw budget? Is het realistisch? Het is erg belangrijk dat je hiermee begint voordat je start aan jouw zoektocht naar een woning. Want met een onrealistisch wensenlijstje volgt er alleen maar teleurstelling en dat is zonde van je tijd.

Tip 2. Weet wat jouw budget is

Niet alleen een realistisch wensenlijstje is belangrijk voordat je aan jouw zoektocht begint, een realistisch prijskaartje ook. Misschien denk je wel te weten wat je ongeveer kan betalen, maar het is beter om dit zeker te weten (vooral in een overspannen woningmarkt). Maak daarom een afspraak met een financieel adviseur die jouw financiën doorneemt en je precies vertelt wat de mogelijkheden zijn. Zo’n eerste kennismakingsgesprek is vaak gratis.

Tip 3. Volg makelaars op social media

Makelaars communiceren nieuw aanbod vaak als eerste op sociale media zoals Instagram en Facebook. Zorg er dus voor dat je de makelaars die werken in de regio waar jij wil gaan wonen, volgt op sociale media. Zo loop jij geen nieuw aanbod mis.

Tip 4. Zet notificaties aan

Volg de makelaars niet alleen op sociale media maar zet ook notificaties of zogeheten push-meldingen aan. Zo krijg jij een melding wanneer ze een nieuw bericht op facebook of instagram plaatsen. Dit kun je ook doen voor Funda. Op die manier krijg je direct een melding wanneer er weer een nieuwe woning wordt aangeboden die voldoet aan jouw eisen.

Tip 5. Schakel een aankoopmakelaar in

Een aankoopmakelaar die jou bijstaat tijdens je zoektocht naar jouw droomwoning, geeft je absoluut een voorsprong om jouw droomhuis te vinden. Een aankoopmakelaar is goed op de hoogte van de woningmarkt, weet door connecties als eerste wat er binnenkort te koop komt en kan snel schakelen zodat jij jouw droomhuis niet misloopt.